Boek 'Mooie kijkers'

In haar vrije tijd heeft Dr. Liselotte Aerts een toegankelijk boek geschreven over het kleinste waarnemingsorgaan van je lichaam: jouw ogen! 

 

Meer informatie over het boek kan u terugvinden via www.mooiekijkers.be.

Boek bestellen

U kan het boek bestellen via de boekhandel, Uitgeverij Pelckmans, Standaard Boekhandel, Fnac of Bol

Korte inhoud

 

 

 

Wil je meer weten over jouw ogen? Wat je brilsterkte betekent? Wat het verschil is tussen cataract en glaucoom? Waarom je kind een oogplakker nodig heeft? Wat je kan doen aan hangende oogleden? Dan is dit boek iets voor jou!

Dr. Liselotte Aerts schrijft op een ontwapenende, wetenschappelijke en duidelijke manier over het kleinste waarnemingsorgaan in het lichaam: de ogen. Ze legt uitgebreid uit hoe je ogen eruitzien, hoe ze werken en welke mogelijkheden er zijn om geen bril meer te moeten dragen. Verschillende ziektebeelden zoals cataract, glaucoom, diabetes, leeftijdsgebonden maculadegeneratie, … worden uitvoerig besproken. Je komt bijvoorbeeld te weten wanneer vlekjes een voorbode van een netvliesloslating zijn. Ook droge ogen (hét probleem van de 21ste eeuw) en esthetische ingrepen rondom de ogen worden langs alle kanten belicht. Daarnaast worden heel wat fabeltjes uitgebreid weerlegd, want is het blauwe licht echt zo slecht voor je ogen en krijg je werkelijk mooie ogen van worteltjes?

Dit boek is een gedetailleerd naslagwerk om meer te leren over jouw ogen, voor zowel patiënten als professionals én voor wie zijn kennis van dit kleine waarnemingsorgaan wil verrijken.